Rabu, 6 Mac 2013

16 Background Comel Percuma

Ok, hari ni saya nak bagi background blog yang comel untuk anda. Tapi sesuai untuk perempuan je la.. Kalau sebelum ni saya guna background dari blog Lyssa Faizureen, tapi sekarang terasa rajin nak buat background sendiri =)

 Ada dua jenis corak, corak garis panjang ke bawah dan corak polkadot. Macam-macam warna ada, silalah ambil kalau rasa berminat ok ^^


   

   

   

   

Gambar-gambar kat bawah ni contoh preview untuk gambar-gambar background di atas.









Ada dua cara nak letakkan background dalam blog.


  • __ CARA BIASA
Mula-mula download dulu background pilihan awak (gambar backround tau, bukan gambar preview).
Kemudian, ikut step di bawah :

Template design > Background > Upload image > Save



  • __ CARA LYSSA

Dashboard > Design > Add A Gadget > Html/JavaScript

Copy kod dan paste kod ini :

<style>
body {
background-image: url('URL BACKGROUND');
background-attachment: fixed;
background-repeat: repeat;
}
</style>



**Macam mana nak copy URL background ni ?

Bagi pengguna Mozilla Firefox 
Right-click pada background yang korang suka . Click pada "Copy Image Location"

Bagi pengguna Google Chrome
Right-click pada background yang korang suka . Click pada "Copy Image URL"

p/s : kalau dah ada background sebelum ni , DELETE dulu background yang sebelum tu . Ok ?

12 ulasan:

Solehah Shamsuddin berkata...

nice :)

Morylicious berkata...

comeyy ,saye amik satu tau :)
terime kasih . . .

Nurul Jannah berkata...

@Solehah Shamsuddin:thanks^^

@Morylicious:sila-sila,sama-sama^^

♥ CIKZEK ♥ berkata...

thanks :) kite pon bias gune bckground image jer. sngggg. hehe

yan shamba berkata...

comel...lg2 yg purple2..hehe :)

ku hariz farhan berkata...

Yang untuk lelaki tak ada ke?????Kami mahu keadilan!!!!hihi.

Nurul Jannah berkata...

@♥ CIKZEK ♥:a'ah,sy pun biasa gna cara biasa jgk,kurang berminat dgn add widget ni=)

@yan shamba:dah tgok blog awak,wrna purple jgk..=)

@ku hariz farhan:bleh je klu laki pun nak gna,cuma kurang sesuai je lah..hehe. tringin jgk nak buatkan,tp xtahu cita rasa lelaki mcm mna,jd buat utk girls je la..=)

Fatanah Khirizan berkata...

semua comel2! pandai akak buat... buat guna photoshop ke? :)

Nurul Jannah berkata...

@Fatanah Khirizan : a'ah,guna photoshop ja..yg tu ja yg tahu.. ^^

Mimi Rheem berkata...

comelnyeee..sy ambik 1 ye..tq..hikhik

wanie yahaya berkata...

terima kasih...follow blog saya..sy masih baru..
http://diarihatiwanieyahaya.blogspot.com/

wanie yahaya berkata...

@Nurul Jannah

buat kat photoshop berapa ukuran image tu...nak try buat jugak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
✿ Personal Blog : Copyright 6/12/2012 © Design By Nurul Jannah Binti Ahmad ✿